Chemische peeling

Wat is een (medische) peeling?

Als een huid oneffenheden vertoont, kan een chemische peeling een oplossing zijn. Heb je puistjes, littekentjes, pigmentverkleuringen, fijne lijntjes, grove poriën, of wil je de huid gewoon eens lekker verwennen en in goede conditie houden, dan is een peeling een erg geschikte methode.

Een peeling is een vloeistof of masker bestaande uit zuren, welke wordt aangebracht op de huid. Door de zuren worden laagjes cellen in de huid van elkaar losgeweekt, wat er voor zorgt dat de huid gaat exfoliëren (afschilferen). Door het exfoliëren komen er nieuwe ‘gezonde’ cellen naar het huidoppervlak, hierdoor komt de huid er gladder, egaler en stralender uit te zien. Tevens wordt de PH van de huid verlaagd, de huid wordt dan wat zuurder. De groeifactoren in de huid worden hierdoor gestimuleerd. Groeifactoren zijn eiwitten die andere cellen kunnen activeren of herstellen. Hierdoor wordt bijv. de fibroblast (soort huidcel) aangezet tot aanmaak van de vezels ‘collageen’ en ‘elastine’. Collageen zorgt voor de opvulling en stevigheid van de huid en elastine voor de elasticiteit van de huid. Naarmate we ouder worden, worden deze vezels een heel stuk minder aangemaakt.

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Wij werken met milde peelings zoals glycolzuur, melkzuur, amandelzuur of sterke peelings zoals salicyl, TCA, Jessner. Afhankelijk van de indicatie wordt er voor een bepaalde peeling gekozen. De peelings bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem kan aanpakken. Ook kunnen sommige peelings gecombineerd worden, waardoor je bijv. in één behandeling aan zowel pigment als aan littekentjes kan werken.

​​

Hoe ziet mijn huid er na de peeling uit?

Mildere peelings dringen minder diep door in de huid dan de sterkere peelings. Bij een mildere peeling zal de huidreactie over het algemeen minder heftig zijn dan bij een sterkere peeling. Dit geldt ook voor de gevoeligheid tijdens de behandeling. De reactie van een peeling tijdens de behandeling is roodheid, prikkeling en warmte. Na de behandeling en de dagen daarna is er kans op roodheid van de huid, schilfering en kleine korstjes. Ook kan de huid wat lichter of donkerder verkleuren. Dit is een normale en goede reactie van de behandeling.


Nazorg instructies

  • Wij adviseren je om de eerste paar dagen na de behandeling voedzame producten en hydraterende moisturizer te gebruiken
  • Gebruik de eerste 48 uur na de behandeling geen make-up
  • Vermijdt de zon voor 10-28 dagen (zonvakantie en wintersport)
  • Bescherm jouw huid goed met minimaal SPF 30, bij zon en regen
  • Roken vertraagd het genezingsproces
  • Het is erg belangrijk dat je tijdens het proces niet gaat krabben aan de huid
  • 48 uur na de behandeling sauna, hete baden en zweten (sporten) vermijden

​​

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Met één enkele behandeling geef je een enorme boost aan jouw huid, maar wil je echt huid verbeterend gaan werken dan zijn er meerdere behandelingen nodig. Het aantal behandelingen varieert per type peeling, huidtype en huidprobleem.

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens deze afspraak wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld, geven we uitleg over de behandelingen en beantwoorden we al jouw vragen. Ook kijken we uiteraard of jouw huid geschikt is voor een peeling.

Afspraak maken?

Ben je klaar om samen aan de slag te gaan met het verbeteren van je huid? Plan via onderstaande tool een afspraak in voor een huidbehandeling.

Kom je voor de eerste keer? Kies dan voor een intake.

Wil je meteen aan de slag boek dan aansluitend een behandeling.

Weet je nog niet welke behandeling geschikt is voor jouw huid, kies dan voor ‘behandeling op advies’.

Afspraak maken